Ga naar de inhoud

Zondag …

Carnaval klinkt in de verte … maar zoveel indrukken, zoveel mensen, zo harde muziek… vroeger was dit beter te plaatsen, vandaag niet meer, sinds (jong)dementie deel werd van hun leven. Maar daarom zijn wij er, vrijwilligers van “Over de Brug”. Activiteiten, voor ieder wat wils, waar niets moet en alles (of toch veel) mag.  De planning volgen we praktisch nooit helemaal … deze is enkel een leidraad.  Vandaag stond “oude spelen” op het programma. Dit werd “oude spelen” met zang en dans, knuffelen en spelen met Shadow en Lily, pannenkoeken en wafels eten … Ook ik had ervoor gekozen om mijn namiddag door te brengen met degenen die mij nauw aan het hart liggen en liet carnaval voor wat het was.

De wafels, met appeltjes, werden gebakken door Monique speciaal voor de week van de vrijwilligers. Overheerlijk waren ze … en het recept werd ondertussen uitgewisseld in onze groepsapp.

Deze kleine momenten zijn zo broodnodig en geven iedereen zoveel energie. Ik krijg het er steeds warm van als ik zie hoe iedereen steeds weer helpt waar hij of zij kan. Iedereen draagt zijn steentje bij. Het belangrijkste is samen zijn, samen met iedereen weet en begrijpt wat (jong)dementie betekent en te beseffen dat je, hoe moeilijk het soms is, nooit alleen bent !