Ga naar de inhoud

We zitten niet stil …

We zitten niet stil … dat is het minste wat we kunnen zeggen! Onze jongerendag is nog maar net achter de rug en onze volgende projecten staan al weer in de startblokken.  Een jaar gaat snel voorbij, al lijkt de tijd vaak stil te staan als je iemand mist … de klok blijft doortikken. Zo is het bijna een jaar geleden dat we afscheid moesten nemen van onze vriend Jerry, een persoon die heel mooie herinneringen heeft achtergelaten. Overal waar we kwamen lieten we een memory stone achter omdat we niet willen vergeten. En dat blijven we doen, wanneer we dat nodig hebben, maar we kozen ook voor een Memory Walk … onze eerste wandeling om te laten zien dat we verandering willen brengen in de wereld van jongdementie, elkaar willen steunen… Jongdementie hakt er diep in en het verdriet dat de buitenwereld niet ziet, is er wel ! We proberen met leuke activiteiten, gezellige momenten te creëren. Kleine momenten voor mensen met jongdementie en hun mantelzorgers, maar van onschatbare waarde …

Op Paasmaandag 18 april kan iedereen deelnemen aan onze Memory Walk aan de Paalse Plas te Beringen.  Wie het verhaal achter deze wandeling nog niet kent :

Jerry, Saskia en Thibau waren aan het trainen om samen 10 km te wandelen. Reyskens Orthopedie sponsorde een mooi bedrag voor onze prachtige truien. En dan Corona … we moeten de impact niet uitleggen, wat dit betekende voor onze activiteiten. We gaven ons niet zomaar gewonnen, en de datum van de 10 km werd opnieuw en opnieuw verzet wegens de geldende maatregelen.  Tot het moment dat we de handdoek in de ring moesten gooien.  Tegen jongdementie kon Jerry niet winnen en hij kreeg de kans niet meer om zijn 10 km te wandelen !

Memory Stones … #stenenvoorjerry

Toch zijn we vastberaden om die 10 km te wandelen … dat zijn we Jerry en zoveel mensen die vechten tegen jongdementie verschuldigd.  We hopen dan ook dat heel veel mensen solidair zullen zijn en meewandelen. Gewoon om het verschil te maken. Inschrijven kan op voorhand via www.overdebrug.be .

En als je denkt dat het hier stopt … no way.  De impact op kinderen waarvan een van de ouders jongdementie heeft, is enorm groot.  Dat ervaart Wouter ook dagelijks met zijn papa.  Wouter is vastberaden om herinneringen te maken met zijn papa, maar wil ook “Over de Brug” steunen zodat we nog veel activiteiten kunnen organiseren samen met lotgenoten.  Hij rijdt met zijn “Ride over the bridge” een ganse week kilometers voor zijn papa, voor jongdementie. Je kan zijn blog volgen op “Ride over the bridge” en zijn kilometers steunen.

Kilometer voor kilometer maken we samen het verschil !