Ga naar de inhoud

We need you …

Lieve allemaal,

De afgelopen weken hebben jullie een kijkje kunnen nemen in ‘leven met dementie’.  En ik zeg bewust kijkje…
Ik wil en kan niet alles schrijven.  Ik wil dit ook zo respectvol mogelijk naar Jerry toe brengen. En zo positief mogelijk blijven.

Wat ik vooral wil bereiken is erkenning.  Er zijn veel meer mensen met jongdementie dan jullie denken, maar deze komen er nog niet mee naar buiten.  Onze maatschappij is hier niet klaar voor.  En toch moeten we hier klaar voor zijn, want dit gaat, jammer genoeg, vaker voor komen.

Dementie is geen ouderdomsziekte.  Het is niet enkel vergeten.  Dementie kan iedereen overkomen ook op de leeftijd van 45 jaar en zelfs jonger.  Wij staan nog midden in een actief leven en plots valt alles stil.  Ik kan hier een heel boek over schrijven en misschien doe ik dat ook nog wel.  Wij blijven op veel vlakken in de kou staan en hebben alle mogelijke steun nodig.

Help ons om dementie in de kijker te plaatsen.  Help ons om dementie een gezicht te geven.  Wandel met ons mee.  Ja, we mogen maar beperkt bij elkaar komen.  Maar jullie kunnen virtueel met ons meewandelen.
Daarom wil ik jullie vragen om met ons mee te wandelen tussen 8 en 15 november om ons een steuntje in de rug te geven.  Want zonder steun zou ik snel uitgevochten zijn.  En op dit moment leveren wij strijd voor Jerry en voor alle toekomstige Jerry’s, Paulen, Joskes, Sonja’s en Sofia’s ( en nog veel meer lieve mensen). 


Over lieve mensen gesproken.  Door Jerry zijn dementie en infectie kon hij geen gewone schoenen meer dragen.  Toen ik te horen kreeg dat Jerry orthopedische schoenen moest dragen, vond ik dat echt verschrikkelijk.  Ik zag al van die lompe klompen voor mij.  Liselotte van Reyskens Orthopedie trok me over de streep en legde me heel geduldig uit dat ook hier vooruitgang in geboekt werd.  Samen met ons hebben ze schoenen gemaakt die bij Jerry passen.  Die Jerry toch nog Jerry laten zijn.  Ze hebben ons bij het hele proces geholpen.  Van dokterbezoek tot controle bij de mutualiteit.  Ze hebben zichzelf overtroffen in tijd en ontwerp.  Wat zou het heerlijk zijn als er meer mensen waren die zo open minded waren en alles uit de kast trokken om ons te helpen.  Want bovenop de problematiek met de voeten zitten we hier ook nog eens met de dementie.  Jerry wil zeggenschap, maar dit kost tijd en geduld.  En dat hebben deze mensen echt laten zien.  Niets was te veel.  En het resultaat mag er zijn!  Bovenop de geleverde hulp sponsoren ze ook nog eens ons event op 8 november ! Dus nogmaals een hele dikke merci !