Ga naar de inhoud

We gaan van start …

Alle begin is moeilijk, maar je moet ergens beginnen …

Je kent het : je hebt een doel voor ogen en je stippelt een weg uit om het te bereiken. Je werkt samen met je team de stappen uit, ieder neemt een taak op zich en dan ben je trots … het startevent en de basis van je project is uitgewerkt. En dan nu : zorgen dat mensen de stap durven en willen zetten om over de brug te komen ! En dat is misschien wel het moeilijkste.

Onze “BuddySwimRun” is een uniek event voor en met mensen met jongdementie. Samen sporten of bewegen staat centraal. Geen onderscheid, alleen een helpende hand, een gids doorheen het traject. Tegelijkertijd willen we aangeven dat het zeer belangrijk is om mensen met jongdementie de kans te geven te blijven bewegen.

Even een korte uitleg over het event :

Een team wordt samengesteld door een persoon met jongdementie en een buddy. Een buddy kan een partner, zoon, dochter, vriend, kennis, … zijn. Deze buddy zal het zwemonderdeel op zich nemen van 200m. Voor dit onderdeel kan er zelfs een joker ingezet worden : een atleet van Triatlon Team Limburg neemt de plaats van een buddy in.Daarna wordt er een traject van 5 km gewandeld of gelopen in team. De wegen zijn tevens rolstoeltoegankelijk.

Met dit startevent willen we de start geven van ons project “Over de Brug”, waar we 2-wekelijks samen zullen bewegen/sporten op maat voor mensen met jongdementie en hun buddy. Ons team staat al met verschillende buddys klaar … dus nu is het aan jullie om over de brug te komen !