Ga naar de inhoud

Wandelen op afstand …

We zijn het wandelen terug opgestart.  Want wandelen is nu net waar we iedereen willen voor motiveren !  Jerry is volop met zijn trainingen voor de 10 km gestart en jammer genoeg wandelen wij vandaag zonder hem. Dit voelt zo verkeerd ! Net zoals zoveel beslissingen betreffende Corona .  Mensen in een rusthuis, mensen met jongdementie, mensen die extra zorg nodig hebben,  hier wordt echt te weinig rekening mee gehouden. En alles wat er dan overblijft, is verdriet , heel veel verdriet.  

We zijn met een klein groepje richting Tongeren getrokken, naar het mooie Beukenberg.  Een mooi stukje natuur, waar het rustig wandelen is, even zonder mondmaskers, even luisteren naar partners die dag in dag uit steeds weer afscheid moeten nemen van een klein stukje mens van hun geliefde.  Het sociaal isolement is een heel grote spelbreker die dit proces , in mijn ogen, nog sneller doet verlopen. 

Vandaag stapten we dus op afstand mee met Jerry en Saskia, verbonden door dezelfde missie : jongdementie verdient meer aandacht !  En daar bedoel ik niet mee dat iedereen het erg vindt … NEEN !  Er moet verandering komen, er moet hulp geboden worden. Het is tijd om te laten zien dat ze er niet alleen voor staan, want het is verdorie koud in de wereld van jongdementie. Natuurlijk zijn er leuke momenten, waar gelachen, gewandeld, gezongen wordt … Die momenten zijn er inderdaad. Vandaag hebben we genoten van een wandeling, van elkaars gezelschap, van een lekker glaasje …

Dank je wel Chris en Carine voor je aanmoediging op afstand

OPROEP : Ga je wandelen … laat zien dat jongdementie je niet koud laat en deel  #jerry #yeswecan #jongdementie …  op sociale media !