Ga naar de inhoud

The voice of a donkey…

Met heel veel plezier maakten we een nieuwe afspraak bij Ezelstal Asina in Bilzen.  Vorige keer waren een aantal mensen niet ter plaatse geraakt dus de beslissing was snel gemaakt.

Ik weet dat de ezels enkel weigeren te wandelen als het regent. En wat werd er voorspeld … REGEN.  Even overlegd met Jean Paul . We kunnen niet afzeggen, dus komen we desnoods enkel om te knuffelen en te verzorgen in de stal.  Dit backup plan was niet nodig … de weergoden waren ons zeer gunstig gezind: geen druppel regen!

De ezeltjes kwamen gretig genieten van de knuffels en de borstelsessie.  Het waren qualitymomenten voor mens en dier … een win-win situatie zonder fout!

Vandaag werd beslist om slechts 2 ezeltjes mee op wandeling te nemen … Wij vonden dit prima … de achtergebleven ezels niet.  En dat lieten ze met luid gebalk horen …  zelfs in de verte konden we hen nog horen. 

Bij terugkomst werden de hoeven zuiver gemaakt en kregen ze allemaal een lekker stukje wortel van ons. En zo sloten we weer een mooie activiteit af.

Graag nog enkele “facts” van ezels :

  • ze zijn niet graag alleen , ze hebben een vriend nodig in de wei.
  • Als ze eenzaam zijn kunnen ze gaan balken
  • Er zijn verschillende vormen van mishandeling en verwaarlozing van ezels : sociaal isolement zonder soortgenoten, ongezonde voeding, geen voeding en drinken, …
  • Hun voedsel bestaat voornamelijk uit hooi , een wortel of appel bevat veel suikers en dit krijgen ze enkel als een traktatie of beloning
  • Elk van de ezels van ezelstal Asina zijn gered van verwaarlozing of mishandeling
  • Wil je eens zien wat ze allemaal uitspoken https://www.facebook.com/pg/asinavzw/posts/?ref=page_internal
  • Een ezel wordt gemiddeld 30 tot 40 jaar, een levenswerk dus 😉