Ga naar de inhoud

The power of animals …

Sommige mensen moeten nog overtuigd worden over de kracht die dieren kunnen uitstralen of zelfs doorgeven. Ik moet al lang niet meer overtuigd worden. Onlangs vertelde ik tegen Sabrina dat ik als activiteit eens een wandeling en knuffelmoment met dieren wou organiseren. Ik had al enkele adresjes opgezocht … heel veel therapiepaarden, therapiehonden , … En dan kreeg ik van Sabrina een berichtje : “ Kijk eens bij Asina, ezelweide. Deze ezels worden ingezet als therapie. Je kan knuffelen, verzorgen, wandelen, … en het was ook nog eens in de buurt.

Dus vrijdag heb ik de verantwoordelijke even een berichtje gestuurd om te vragen voor wat informatie. Wel, vrijdagavond ben ik langs geweest om kennis te maken en wat informatie te vergaren. Ik ben er misschien maar 15’ geweest, maar de rust die daar heerste was goud waard. En dan de eigenaar, Jean Paul, … het is lang geleden dat ik iemand met zoveel passie en trots over zijn droom hoorde vertellen. Het allermooiste vond ik dat ieder dier een eigen achtergrond had, een eigen verhaal, allemaal gered van een minder goed leven, dankbaar voor de goede zorgen, elk op zich een meerwaarde voor iedereen die een “schouder” nodig heeft om uit te huilen, om geluk mee te delen, om gewoon rustig samen te genieten van de mooie natuur.

Onmiddellijk hebben we gekeken wanneer we een knuffel- en verzorgoment met wandeling kunnen vastleggen en deze staat nu dus ook op onze volgende activiteitenkalender. Welliswaar onder voorbehoud want bij slecht weer, hebben ze er absoluut geen zin in om regenlaarzen aan te doen.

Graag deel ik met jullie enkele foto’s van Jean Paul en zijn prachtige ezelvrienden … ze stralen een voor een de kracht uit waar we vaak naar op zoek zijn ! Dus zeker eens een bezoekje waard.