Ga naar de inhoud

Teamwork makes the dream work …

Afgelopen weken waren hectisch, maar zo positief voor de verdere werking van ons project jongdementie.  Zo mochten we poseren voor de foto in Bilzen, Vlijtingen , in het Salvator Welzijnscentrum en met Nasser, namens N-VA.  Allen deden hun best om te zorgen dat we in 2020 wat werkingsmiddelen hebben om activiteiten uit te bouwen. Aan allen een dikke mercie om in ons te geloven!

In Limburg is er helaas nog heel veel werk aan de winkel, en dan bedoel ik uitgerekend wat de samenwerking van verschillende instanties betreft … Hoe willen we een mooi activiteitenpad uitrollen voor mensen met jongdementie, hun partner, hun kinderen, hun mantelzorgers, als iedereen maar op zijn eilandje blijft en niemand toelaat ?  Zo was ik onlangs verwonderd toen ik een mail kreeg van een man, die graag met zijn vrouw met jongdementie eens wou deelnemen aan onze wandeling op zondag : we wonen wat ver om op donderdag deel te nemen maar mogen we mee wandelen of moeten we lid zijn ? Lid zijn ? Natuurlijk niet, iedereen is welkom die met ons wil bewegen of wil deelnemen aan een leuke activiteit. Nochtans hebben we met het Ventiel, de Companjong, … een prachtig voorbeeld dat het kan !

Op een week tijd mocht ik gelukkig rekenen op een supertoffe ontvangst van mijn collega’s van het animatie/ergoteam voor een leuke namiddag bewegen op muziek … en weet je wat ? Ook in de toekomst zal er plaats gemaakt worden voor activiteiten, samen met ons.  Topteam !

Ten tweede een dikke dank je wel aan Triamant in Velm, voor jullie warm onthaal.  Dank je wel Anke, voor je warmte die je uitstraalt in je job.  Op zo een korte tijd toverde je een glimlach op ieders gezicht, werden grenzen verlegd, werd er rust en loslaten gecreëerd, … Maar het meest van alles heb ik mogen zien dat niet op kan tegen de kracht van een hechte groep.  Er werd zelfs gezegd : wat zou er gebeuren als we enkel de personen met jongdementie hier samen zouden laten in het zwembad, zonder ons ? Wel, voor een ding steek ik mijn hand in het vuur … ze zorgen voor elkaar, met of zonder woorden. Veel dingen zijn misschien uitgegomd, maar dit niet !

Dus zouden we nu eens allemaal een voorbeeld hieraan kunnen nemen en onszelf even wegcijferen zodat we de nood in iemand zijn ogen, het verdriet in iemand zijn houding kunnen zien of aanvoelen, … Alleen is het misschien niet op te lossen, maar als team kunnen bergen verzet worden. We rekenen op JOU!