Ga naar de inhoud

Samen Sterk !

Aanstaande zondag, 8 november, is de datum die we gekozen hebben om de Reyskensorthopedie 10K challenge te wandelen om jongdementie een gezicht, een stem te geven.

Blijven bewegen is de boodschap !

Maar de afgelopen weken kregen we verontrustende coronacijfers te zien en zijn de maatregelen weer aangescherpt.  We mogen van de overheid, zoals jullie allemaal wel weten, met maximum 4 personen in de buitenlucht wandelen.  Natuurlijk waken wij er extra over dat Jerry niet ziek wordt, maar we hebben ook een verantwoordelijkheid tegenover zijn medebewoners. 

De afgelopen weken hebben we keihard ons best gedaan om ons doel te bereiken.  Jerry is fitter dan hij in lange tijd is geweest.  Hij vraagt ook echt om dagelijks zijn wandeling te maken.  En de ene dag gaat dit vlotter dan de andere.  Maar omdat we beperkt zijn in aantal, en jongdementie en “Over de Brug” niet enkel Jerry is willen we dit het liefst met de hele bende doen.  Het hele doel van “Over de Brug” is dat we een groep lotgenoten zijn die er voor elkaar zijn, die elkaar erdoor trekken op moeilijke momenten, die elkaar steunen, die elkaar begrijpen.  Want we kunnen allemaal ons verhaal wel eens aan iemand kwijt, maar niemand begrijpt je zo goed, als iemand die in hetzelfde schuitje zit.

Voor Corona … het was gemakkelijker om elkaar te helpen. Ondertussen is ons team nog gegroeid en vinden we allen steun bij elkaar.

Dus onze 10k challenge gaat zeker nog door, maar op een moment dat de maatregelen weer wat soepeler zijn zodat we met de hele bende deze uitdaging kunnen aangaan.  Zodat mensen die ons nauw aan het hart liggen een stukje met ons mee kunnen wandelen. 

Ondanks de corona willen wij op deze dag onze bewegingsweek op gang trekken.  Wij zullen met 4 personen een wandeling maken en vragen aan ieder van jullie om dit ook te doen.  Post in de week van 8 tot en met 15 november een filmpje op facebook of instagram met #jongdementie #reyskensorthopedie10kchallenge #yeswecan en steun ons. Wandel, jog of fiets met ons mee.    Bewegen is goed voor iedereen en zeker tijdens deze coronacrisis.  Het is immers bewezen dat bewegen onze immuniteit ten goede komt.  Dus zeker doen !

Stay strong, stay safe en hopelijk kunnen we snel allemaal tesamen onze 10k challenge afleggen !

Wij rekenen op jullie.