Ga naar de inhoud

Ons tuintje …

Een tijdje geleden vroeg Rick de Leeuw of ik mee naar een voordracht van zijn boek “Nooit alleen” wou gaan. Deze voordracht werd gegeven voor de Ronde Tafel en 41 club van Genk. Het was een warm ontvangst, Rick raakte iedereen met zijn verhaal over de kracht van buddywerking bij jongdementie bij het Ventiel en als afsluiter, onvoorbereid en een beetje overdonderd mocht ik vertellen over onze buddywerking bij “Over de Brug”. Achteraf had ik nog enkele leuke gesprekken waar ik trots mocht vertellen wat we allemaal proberen te verwezenlijken voor mensen met jongdementie en hun mantelzorgers. Gaëtan riep mij even bij zich en vroeg : als er iets is waar we jullie mee kunnen helpen, wat is dat dan? Deze vraag overviel mij, maar al vrij snel wist ik waar we al stap voor stap aan het werken waren, maar wat in de nabije toekomst nog niet zo snel verwezenlijkt zou kunnen worden. Met het motto in mijn hoofd, durf te dromen, zei ik : onze droom is om dit jaar onze belevingstuin klaar te hebben.  

Een weekje later kreeg ik reeds telefoon dat ze ermee aan de slag gingen! Ik wist niet wat ik hoorde en mijn hart maakte een vreugdesprongetje. De contacten met het Genker Plantencentrum werden gelegd en deze waren bereid om een deel beplanting te schenken. De rest van de beplanting, het uittekenen door een tuinarchitect en het harde werken, werd door een prachtteam van deze mannen geregeld. Er werd super hard gewerkt, met de supervisie van ons Leonie 😉

Ik kan niet uitdrukken hoe dankbaar ik ben, vooral om te voelen dat ik nooit alleen ben die het verschil wil en kan maken. 

Vrijdag was het dan zover … team belevingstuin make-over stond paraat. Tijdens de werken kwam mantelzorger Christel even een kijkje nemen en ze had voor mij verse eitjes van haar kippetjes mee. Ook al heeft zij de meest groene vingers van ons allemaal, ze wist niet wat ze allemaal zag. Ik ben ervan overtuigd dat we nog heel mooie, gezellige activiteiten gaan kunnen organiseren in “ons tuintje” en we gaan zeker nog eens uitgebreid klinken met deze toppers!

Toen iedereen naar huis was, ben ik even in het tuintje gaan zitten en heb een traantje gelaten…zaterdagochtend was ik vroeg wakker en ging een kijkje nemen en de plantjes water geven. Ja, deze tuin straalt warmte, liefde en rust uit …

Aan het ganse team van de 41 club en Ronde Tafel Genk : jullie zijn toppers !

Aan Rick de Leeuw : je bent een uit de duizend !

Aan Bart van het Genker Plantencentrum : dank je wel om naar ons verhaal te luisteren en onze tuin een stapje vooruit te helpen.

Never stop dreaming !

Onze eerste activiteit in onze tuin is donderdag 11 mei van 19u tot 20u30. Samen met Christien gaan we Eurosong-liedjes zingen en klinken op fijne momenten samen.

Iedereen die mee wil zingen : welkom !

Stuur even een mailtje naar : info@overdebrug.be zodat we weten dat je erbij bent.