Ga naar de inhoud

Lekker knuffelen …

Enkele weken geleden kwamen de knuffeldieren van “Stal ter Koze” langs in WZC Salvator. De beelden die ik daar zag gaven mij zo een warm gevoel dat ik onmiddellijk een afspraak maakte voor “Over de Brug”.

Afgelopen zondag kwam boer Boke op bezoek, samen met zijn trouwe metgezellen Ziva, de herdershond, Rambo, de chiuawa, Murphy, de kat, alsook de kippen, haan, konijntjes, cavia’s en valkparkieten. Dat dieren een speciale gave hebben om reacties uit te lokken dat wisten we al lang maar nu waren we getuige dat deze dierenbende bruggen bouwden tussen mensen, tussen jong en oud, tussen ziekte en gezondheid, tussen elkaar … Dieren zijn puur. Dieren veroordelen niet. Dieren hoeven niets te zeggen, ze laten het je voelen. Dieren toveren een lach op een gezicht.  Het lukt zelfs een valkparkiet om woorden tevoorschijn te toveren bij een persoon waar dementie de meeste woordenschat ontnomen heeft. 

Deze momenten zijn onbetaalbaar, maar zo belangrijk.  Telkens als we onze activiteit afsluiten, krijg ik een warm, dankbaar gevoel. Dankbaar voor alle vrijwilligers van “Over de Brug” voor hun inzet. Dankbaar voor de mensen die deze momenten mogelijk maken door ons financieel te steunen, zodat we onze activiteiten kunnen blijven organiseren. Dankbaar voor boer Boke, voor de liefde die hij zijn dieren geeft en leert geven. 

An animal’s eye was the power to speak a great language.