Ga naar de inhoud

#Keepitsafe

Langzaam aan worden de coronamaatregelen versoepeld.  Dit is op een manier wel een goede zaak, maar aan de andere kant houdt dit weer een gevaar voor onze gezondheid in.  Het is enorm belangrijk dat iedereen zich aan de afspraken houdt en de hygiënevoorschriften volgt.  Bij mensen met (jong)dementie is dit echter gemakkelijker gezegd dan gedaan … dus weer een extra taak voor de al zo zorgzame mantelzorger, partner.

Wat is zeer belangrijk :

  1. Hou je aan de kleine bubbel
  2. Probeer je afspraken kort en in de open lucht te doen
  3. Was je handen grondig, verschillende keren op een dag (en zeker na een bezoek aan een winkel)
  4. Na het wassen, ontsmet je je handen eventueel
  5. Draag een mondmasker op drukke plaatsen, zo zorg je voor een ander

Voor dit laatste zijn wij een actie gestart zoals de meesten al vernomen hadden. Om een beetje geld in het laadje te krijgen, zijn we gestart met het verkopen van zelfgemaakte mondmaskers.  En ik moet zeggen dat was meteen een schot in de roos. We konden ze natuurlijk niet met hopen maken, maar alle beetjes helpen.  Er werd ook gekozen voor een tweede goed doel, nl. het dierenasiel Sint Truiden omdat ik door de coronatijd momenteel geen opvang kan doen, terwijl het kittenseizoen al op volle toeren is. 

Een dikke merci aan mijn schoonmoeder, Gertrude, die de mondmaskers zo zorgvuldig maakt. Ook een dikke merci aan iedereen die reeds een mondmasker kocht om te steunen.

Bestellen kan nog steeds via mail : info@overdebrug.be

En dan onze primeur : we hebben de duofiets aangekocht bij GOED.  Helaas was er geen sponsoring, maar als we iets geleerd hebben dan is het toch wel dat we bij jongdementie niet in verre termijnen moeten denken. Wat er vandaag is, is er morgen misschien niet meer …

Ik ben dan ook heel dankbaar dat GOED ons met hun voorstel deze kans geeft.  Dankzij jullie is het mogelijk om deze fiets aan te kopen. Dikke merci daarvoor !

Onze eerste officiële rit zal feestelijk ingezet worden … wanneer het weer toegestaan is om onze activiteiten op te starten.

Voor de rest … hopelijk tot snel en #keepitsafe