Ga naar de inhoud

Just swim @Triamant

Neen, er werden geen bergen verzet, maar heel veel water verplaatst …  we gingen immers voor deze activiteit op verplaatsing naar het zwembad van Triamant, in Velm.. In de zomermaanden werd ik uitgenodigd door Maartje en Anke van Triamant om eens ideeën uit te wisselen over wat we kunnen betekenen voor mensen met jongdementie.  Deze stap is in de eerste plaats de allerbelangrijkste : samenwerken !  Wat ik nog niet vertelde is dat ik mijn vastberadenheid om een buddywerking rond bewegen/sporten op te starten, kreeg na een lezing in Triamant.  Kathleen Aerts en Jurn Verschraegen waren de sprekers van die avond.  Ik heb die avond mijn eerste aantekeningen gemaakt van iets wat al maanden in mijn hoofd ronddwaalde.

En vandaag was ik er opnieuw … en deze keer om samen te bewegen in het water met  een deel van ons prachtig “Over de Brug” team.  Anke, ergotherapeute en referentiepersoon dementie, wachtte ons op en wat straalde de passie voor haar job er van af !   Samen hielpen we elkaar met het uitvoeren van de oefeningen, al was een eigen versie van de opdracht steeds toegelaten 😉 . Waterangst in het begin maakte plaats voor de ontspanning die het water te bieden had. De gespannenheid in het gelaat, veranderde in een prachtige glimlach … en dat allemaal gewoon door samen te werken. Wat heb ik genoten van deze zwemsessie !

Helaas hebben we de laatste tijd mogen ervaren, dat niet alle instanties tevreden zijn met dit project dat ons nauw aan het hart ligt.  Wel, dan kies ik graag voluit voor een samenwerking met mensen die net hetzelfde willen: achter de schermen te zorgen dat de aangeboden activiteit voor een moment van geluk, een moment van even loslaten, een moment van even genieten achterlaat.  We waren meer dan welkom @ Triamant …

Dus dank je wel voor elk gebaar dat laat zien dat jullie ons steunen. Het geeft ons de motivatie om te zoeken naar meer lichtpunten voor mensen met jongdementie.