Ga naar de inhoud

Jongerendag … een terugblik

Hoog tijd om eens terug te blikken op onze eerste jongerendag. We werden alvast bedolven onder prachtige zonnestralen, maar vooral de warmte voor elkaar was enorm voelbaar.  Ik ben super dankbaar voor iedereen die een steentje bijgedragen heeft om te zorgen dat deze dag een succes werd.  

Wat startte met een idee om te gaan boksen met “gekke Willy” met jongeren waarvan een van de ouders jongdementie heeft, groeide uit tot een dag vol nieuwe uitdagingen.

Na een ontvangst met lekkere koffiekoeken, koffie en fruitsap, vormden we een erehaag voor Jean “Jeanke” Aerts, voor zijn 20 jarige inzet voor mensen met jongdementie en hun familie.  Jean bleef de ganse dag gezellig meedoen, ja, zelfs het boksen ging hij niet uit de weg.

Voor de volwassenen stond er naast het boksen in de namiddag, een workshop handmassage op het programma onder de instructies van Bjorn van Praktijk Rondags.  Bewegen op muziek en even alle remmen los met de parachute mochten natuurlijk niet ontbreken.

Over de jongeren kan ik alvast 1 ding zeggen … jullie hebben ons zo verwonderd op zoveel vlakken : tijdens het boksen, tijdens de lunch, tijdens het maken van de memory stones, … jullie waren een voor een uniek.  Het boksen was pittig, grenzen werden verlegd, vriendschappen gesloten, … Weten dat je niet alleen bent en er altijd iemand voor je zal zijn, dat heeft iedereen nodig …