Ga naar de inhoud

Jerry’s Labyrint

Een droom wordt een idee. Een idee wordt werkelijkheid.  Na enkele weken hard werken achter de schermen zal Jerry’s Labyrint zijn deuren openen voor mantelzorgers van mensen met jongdementie.  Onze vrijwilligers en mantelzorgers binnen “Over de Brug” zullen hun uiterste best doen om samen met hen het labyrint van jongdementie te doorlopen. En ja , het zal met vallen en opstaan zijn. En neen, we zullen niet op alles een antwoord hebben.

Op 7 april overleed Jerry, die op zeer jonge leeftijd dementie kreeg.  Saskia had het idee voor een inloophuis jongdementie al geruime tijd in haar hoofd, maar hier tijd en energie insteken als je voor je partner met jongdementie wil zorgen, is onmogelijk.  Enkele weken na het overlijden van Jerry vertelde Saskia dat het haar droom was ooit een inloophuis te starten. Een inloophuis anders dan anders … met een persoonlijke aanpak waar mantelzorgers, vrijwilligers, buddy’s aanwezig zijn.  Iedereen met vragen over jongdementie is welkom voor een gesprek bij een tasje koffie.  Voor professionele hulp zullen wij kunnen doorsturen naar de verschillende organisaties binnen Limburg.  We zijn voorstanders om de verschillende eilandjes wat dichter bij elkaar te brengen.

Op 4 december zou Jerry zijn 47ste verjaardag vieren … nu openen we op die dag Jerry’s Labyrint.  Het zal die dag ongetwijfeld dubbele gevoelens met zich meebrengen.  Gevoelens van trots maar ook gevoelens vol verdriet en gemis.  Maar niets doen, was geen optie dus volgens de huidige Coronamaatregelen is er een feestelijke inloopdag.  Wil je er graag bij zijn ? Fijn ! Jullie zijn welkom op zaterdag 4/12 tussen 14u en 16u in het Seniorenhuis, C. Huysmansplein , Bilzen. Hou dan even rekening met volgende afspraken :

  • Covid-safe ticket
  • Mondmasker verplicht
  • max met 6 personen zittend aan een tafel

Let’s make a difference !