Ga naar de inhoud

Er schuilt een Picasso in ieder van ons …

Hoog tijd om nog eens te vertellen hoe het met ons gaat.   Het gaat prima ! Elke donderdag dat we samen komen voor een leuke activiteit , voelt het als een echte vriendengroep. Ons hoofddoel was oorspronkelijk bewegen en sporten ( en dat zal zo blijven), maar het is in mijn ogen uitgegroeid tot iets meer. Na de activiteit wordt er al eens wat langer nagebabbeld, er wordt eens gezongen, we leren elkaar wat beter kennen en we respecteren elkaar in ieders unieke persoonlijkheid en persoon …

Vandaag vertelde ik nog aan een collega dat er vaak heel snel een verondersteld beeld van iemand gemaakt wordt. Meestal ergeren ze zich aan iets, in hun ogen aan iets zeer irritant en negatief, en doen ze zelfs geen moeite om te zien welk uniek persoon dit kan zijn. Ze staan er zelfs niet bij stil dat ze een persoon enorm pijn kunnen doen … iets wat vaak onomkeerbaar is. Wel, ze zouden iets kunnen leren van de groep van mensen met jondementie … iedereen houdt rekening met elkaar, ieder mag gewoon zijn eigen “zelf” zijn !

Van hun capaciteiten als sporters sta ik allang niet meer te kijken, het zijn gewoon toppers. Maar …  we zijn wel benieuwd welke mooie kunstwerken er voort komen bij onze eerste creales. Ik ben ervan overtuigd dat het een voor een unieke exemplaren zullen zijn. Waarom ? Omdat eenieder op zijn best mag zijn door zichzelf te zijn !

Wil je zelf, als persoon met jongdementie, graag meedoen of wil je iemand met jongdementie uitnodigen ? Dat kan … iedereen is welkom ! Gewoon even een mailtje sturen naar Sabrina : sabrina@overdebrug.be en zij zorgt dat je mee kan genieten van een gezellige activiteitenavond.