Ga naar de inhoud

Een Nieuw Jaar

Tijd voor een eerste blogje van 2022 !  Als we terugkijken naar het afgelopen jaar dan kunnen we zeker zeggen dat het een rollercoaster aan emoties geweest is, voor iedereen.  En dan hebben we het niet over het beestje dat ons al bijna 2 jaar bezighoudt … Iedereen die ons een beetje volgt zal zeker begrijpen wat we hiermee bedoelen. Ben je nog niet mee in ons verhaal, lees dan zeker onze vorige blogs. 

Ik ga nu niet terugkijken op wat voorbij is, al draag ik sommige momenten voor altijd mee in mijn hart.  Ik ga je meenemen in onze plannen en wegen die we dit jaar gaan bewandelen !

Jerry’s Labyrint heeft op 9 januari zijn eerste ontmoetings- en infomoment gehad.  Toch wel iets om trots op te zijn.  We mochten de vele goede nieuwjaarswensen van onze Over de Brug familie in ontvangst nemen, we beantwoordden een aantal vragen van een student voor zijn GIPproject, we zochten naar oplossingen voor hindernissen die op de weg van mantelzorgers verschenen, … We hopen dat steeds meer mensen die nood hebben aan info over (jong)dementie de weg naar ons labyrint vinden! 

Onze activiteitendag voor kinderen waarvan een van de ouders de diagnose jongdementie kreeg, zal doorgaan op 5 maart in Diepenbeek.  Zo mooi hoe gastvrij Basisschool de Loep is om hun sportzaal en lokalen open te stellen voor dit project! Dank je wel, om mee het verschil te maken! En toen ik gekke Willy een berichtje deed om te vragen of hij de jongeren en ouders wou meenemen in de bokswereld, zei hij enthousiast “JA”. Dank je wel, Willy en je ganse team om mee het verschil te maken!  Bij deze activiteit hebben we een mooie logistieke ondersteuning van Alzheimerliga Vlaanderen . Dank je wel om in onze dromen te geloven !

Onze Beweeg- en Belevingstuin krijgt zijn start dankzij de prachtige schenking van Steenfabrieken Nelissen … maar daar komt snel een blogje van. Maar we zijn nu al in de wolken ! Dank je wel om mee te bouwen aan een nieuwe uitdaging.

Onze Memory Stones zullen regelmatig blijven opduiken … omdat we nooit willen vergeten ! Vind jij een van onze speciale stenen, stuur ons een mooie foto met berichtje (en je gegevens) en we sturen jou onze prachtige “vergeet-ons-niet-sleutelhanger op.

Verder gaan we trachten om leuke activiteiten, op maat, en wat uitdagingen aan te bieden … voor ieder wat wils. Binnenkort is onze website uitgebreid met een plekje waar jullie kunnen helpen om onze doelen te bereiken. Jullie kunnen mee het verschil maken ! Verschil willen we ook maken in de huidige ondersteuning van mensen met jongdementie en hun partners, mantelzorgers. We worden te vaak geconfronteerd en gecontacteerd met verhalen die ons hart breken en die eigenlijk niet zouden mogen gebeuren in deze tijd.  Samen werken naar een beter dementiebeleid staat zeker op onze to-do-list. En ja, we gaan misschien soms een minder mooie blik krijgen, maar het is hoog tijd dat de theorie die zo mooi en warm is uitgeschreven, eindelijk wordt vertaald in de praktijk. Ook achter gesloten deuren ! We zijn het mensen met jongdementie verplicht !

We hopen dat JIJ helpt om van 2022 een dementievriendelijk jaar te maken !