Ga naar de inhoud

Drukke agenda …

Een drukke agenda … We hebben de afgelopen week absoluut heel veel geïnvesteerd in jongdementie … Niet enkel activiteiten, maar ook awareness en nieuwe projecten kregen vorm. Dit was enkel mogelijk met iedereen die letterlijk en figuurlijk een steentje kwam bijdragen.

Werken in onze beweeg- en belevingstuin … Vrijdagochtend stonden 3 mannen klaar om te starten met de make-over van ons stukje tuin waar binnen een aantal weken plaats en ruimte zal zijn om samen gezellig te bewegen, te tuinieren, te genieten. Robin (Boonakker bvba) was de expert ter zake en zorgde dat alles in goede banen geleid werd.  Er werd hard gewerkt om onze droom steeds meer vorm te geven.

Familiegroep jongdementie Hasselt … Ik werd uitgenodigd door Laurine Ven om wat te vertellen over jongdementie en bewegen bij de familiegroep jongdementie in Hasselt. Het was enorm boeiend om weer nieuwe mensen te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Er staan weer enkele items op ons “To Do” lijstje om enkele veranderingen teweeg te brengen in de toekomst !

Tuinieren … door de slechte weersvoorspellingen werd ons Alpacabezoekje uitgesteld. Dan zoeken we een alternatief want elkaar af en toe ontmoeten is toch wel belangrijk om de moeilijke dagen door te komen.  De bloem-en kruidenbakken uitgehaald, potgrond en zaadjes klaar gelegd en daar gingen we mee aan de slag.  Het was een gezellige namiddag en we zijn benieuwd wat het resultaat binnen enkele weken zal zijn.

In het wiel van Wouter … we organiseerden een fietsavond om Wouter uit te zwaaien naar zijn fietstocht startend met de Mont Ventoux.  Een week lang fietsen met doel kilometers te maken voor jongdementie, voor “Over de Brug”. Het was een sportieve avond met lekkere hapjes.

Jerry’s Labyrint … Zoals elke maand staan we paraat in Jerry’s Labyrint. Saskia, Chantal, Relinde en Elly zorgden voor een warme inkleding van het zaaltje. Maar doordat de Dertien (lokaal infoboekje) er deze maand weer niet tijdig was bedeeld en het ganse centrum was afgesloten, verwachtten ze eigenlijk geen opkomst … maar toch … Jongdementie is er en de nood om even je verhaal te vertellen, om wat info te krijgen is er.  We zijn blij dat de weg naar Jerry’s Labyrint langzaam gevonden wordt, maar het raakt toch steeds hoeveel verdriet en onmacht zich opstapelt als de diagnose jongdementie valt. We zullen ons best blijven doen om te ondersteunen waar nood is …

Onze Franse Avond … terwijl Wouter en Brenda in Frankrijk zijn willen we toch even horen hoe het met hen gaat.  Dus organiseerden we onze Franse avond: du pain, du vin en du Boursin.  We babbelden online met de 2 avonturiers en het was overduidelijk dat Jos en Christel heel trots waren.

Blijf zeker onze avonturen volgen !