Ga naar de inhoud

Dankbaar …

Dankbaar …

De afgelopen weken waren intens … intens in alle richtingen. Na het overlijden van Monique was er onze Memory Walk om te organiseren. Een jaar geleden namen we afscheid van Carine en dit was het moment om samen te laten zien dat we haar niet vergeten waren. De eerste Memory Walk was voor Jerry, maar ook deze keer namen we de herinneringen aan hem met ons mee. Ook de Memory Stones voor Monique kregen een mooi plaatsje. Prachtige personen waar we zo mooie momenten mee beleefden en die nu een glimlach brengen als we aan hen denken. Maar het gemis doet pijn. 

De Memory Walk was zeer geslaagd voor ons. Zoveel fijne mensen die spontaan gezellig in onze belevingstuin met elkaar praten over … vanalles. Mensen met jongdementie, mantelzorgers, buddy’s, mensen die ons een warm hart onder de riem wilden steken … gewoon elkaar ontmoeten, zonder meer, zonder barrières. Dus aan iedereen die erbij was of een handje toestak : dank je wel !

Vorig weekend bracht ik samen met Karel en Laura een bezoekje aan het graf van Monique. Dankbaar kijk ik terug naar de eerste ontmoeting met dit prachtig, liefdevol gezin. Naast hen staan voor het graf van echtgenote en mama … dat raakt je diep in je hart. En toch verscheen er een glimlach op mijn gezicht … de warmte en liefde is er nog steeds voelbaar, want wat je in je hart bewaart raak je nooit kwijt.

Het project “Vriendenmakers” van Cera loopt ook langzaam ten einde maar wat heeft dit veel teweeg gebracht ! We investeerden dankzij Cera in een mooie tuintafel en stoelen, een vogelhuisje en mooie decoratie in onze belevingstuin. Tijdens de buitenactiviteiten werd gesproken over een groot insectenhotel (vrij kostelijk om aan te kopen). En dan vraagt Gaston, mantelzorger : mag ik het voor jullie maken ? En vandaag is dus het prachtige insectenhotel voor geopend verklaard. Dank je wel, Gaston !

Maar onze dank je wel stopt niet … we kregen van Martine, voor haar 60ste verjaardag een mooie donatie van 500 Euro. Dank je wel, Martine.

En dan last bus not least : het bouwbedrijf Mommen gaf een feest voor hun 75 jarig bestaan en vroeg giften voor “Over de Brug” … Wel, we zijn ontroerd over de donatie die vrijdag bekend gemaakt werd. Maar de komende dagen komt hier een aparte blog over. Dankzij Rick de Leeuw leerden zij ook onze werking kennen. Dank je wel Rick !

Dus voor iedereen die mee het verschil maakt voor mensen met jongdemenetie : DANK JE WEL !