Ga naar de inhoud

Corona … onze onzichtbare vijand

Een week geleden kregen we het verontrustende bericht dat op vrijdagnacht 13 maart we ons moesten wapenen tegen onze meedogenloze vijand CoVid-19, Corona.

Alle activiteiten, groepssamenkomsten, afspraken en zelfs nu contacten zijn verboden. Er wordt zoveel mogelijk thuis gebleven, van thuis uit gewerkt …

Zorgpersoneel staat nog steeds paraat. Winkeliers doen al het mogelijke om te zorgen dat de rekken bijgevuld zijn, nadat hamsters aan het werk geweest zijn.

Zelf trek ik dagelijks naar het werk. Zoals de meesten misschien al weten, werk ik op de afdeling voor mensen met dementie.  In deze moeilijke tijden van geen familie zien proberen wij er te zijn … Al moet ik zeggen dat de onrust me vaak op het lijf komt, maar soms verdwijnt die ook volledig.  We zullen net als iedereen moeten afwachten en ons vooral houden aan de afspraken.

Dit wil ook zeggen dat we onze activiteiten tot 19 april stop zetten.  We raden wel aan om te blijven bewegen. Een wandeling in de natuur, bewegen op muziek, ochtendgymnastiek in de buitenlucht, …  Heb je een vraag, is de situatie moeilijk, dan mag je natuurlijk altijd mij of een van onze buddies contacteren. Het is dan misschien wel op afstand, maar we zijn er voor jullie !

Graag geven we jullie de nodige regels nog eens mee :

Hou je aan de regels ! Zorg voor elkaar ! Blijf gezond !