Ga naar de inhoud

Blij weerzien …

Afgelopen donderdag was het een blij weerzien van een deel van onze “Over de Brug” groep.  Allemaal even enthousiast !  De afgelopen maanden waren zwaar, zeer zwaar voor de partners en mantelzorgers van mensen met jongdementie.  Eens te meer is in deze periode gebleken dat er dringend werk moet gemaakt worden om jongdementie een plaats te geven in onze maatschappij.  Denk maar aan een ziekenhuisopname, opvang, een luisterend oor, hulp in huis, … in tijden van een isolatieplicht en social distance regels.  Mijn hart is verschillende keren gebroken , maar alle stukjes werden snel gelijmd bij het zien van het enthousiasme, de strijdlust, de tevredenheid, het zorgen voor elkaar, … tijdens onze eerste beweegactiviteit.

Helaas moesten we enkele belangrijke schakels missen in ons team jongdementie.  Bij het uitschrijven van de versoepelingen van de maatregelen is er echt niet gedacht aan de personen met jongdementie die in een WZC verblijven.  De keuze voor een opname is al een enorm zware emotionele klap, laat staan het niet in contact of op bezoek mogen komen bij degene die je partner, je papa is.  Maar helaas is dit de realiteit in tijden van Covid-19. 

We wilden onze duofiets heel feestelijk inhuldigen maar dat zal moeten wachten tot ons team voltallig kan zijn en dat we er een echt feest van kunnen maken.

Na goedkeuring van Bilzen, startten we donderdag met onze eerste bewegingsactiviteit. Op het programma stond een fikse wandeling . Na de wandeling werd door iedereen de duofiets getest en meer dan goedgekeurd !  De gezellige “after” momentjes met een hapje en een drankje zullen we nog even moeten uitstellen … Maar wat was het prachtig om al die lachende gezichten terug te zien.  En daar doen we het natuurlijk voor …