Ga naar de inhoud

Beweeg, Beleef en Ontmoet …

Een tijdje geleden werd ik gecontacteerd door Roberta van Steenfabriek Nelissen met de vraag : wat hebben jullie nodig binnen jullie project en hoe kunnen wij helpen? Steenfabriek Nelissen bestaat 100 jaar en willen ipv een groot feest te geven verschillende goede doelen steunen.  Mijn gedachten gingen meteen naar een beweeg-en belevingstuin en stelde hen mijn plannen voor.  We waren dan ook super blij dat zij geloofden in onze dromen en ervoor kozen om ons het eerste fitnesstoestel voor onze beweegtuin te schenken.  

Het toestel werd geplaatst en feestelijk maar vooral actief ingehuldigd en het was duidelijk dat de aanschaf een schot in de roos was.

Monique en Jos kwamen, gingen de uitdaging aan en zagen dat het meer dan goed was. Veel moest er niet gezegd worden … hun lach en de fonkels in hun ogen zeiden genoeg. 

De tuin zal ingedeeld worden in een beweeg-, beleef- en ontmoetingsgedeelte. Er is nog veel werk maar stap voor stap zullen we er een droomtuin van maken.  Een tuin waar plaats is voor geur-en kleurrijke bloemen, waar vlinders en bijen rondfladderen. Een tuin waar plaats is voor kruidenbakken, met munt voor een heerlijk tasje thee. Een tuin met een voederplaatsje voor vogeltjes die we op een afstand kunnen bekijken.  

Dank je wel, David en Roberta, om ons project voor te stellen. Dank je wel, Directie van Steenfabriek Nelissen, om mee het verschil te maken voor mensen met jongdementie en hun familie. Bouwen doe je hier niet enkel met stenen maar ook met een grote portie liefde, geduld en empathie.

Dank je wel Johnny, dat je de tijd nam om er een stukje over te schrijven voor HBVL. 

Wil jij meehelpen onze tuin om te toveren tot een paradijs … laat het ons weten : info@overdebrug.be