Ga naar de inhoud

Alpacafarm Eigenbilzen

Uitgesteld is niet afgesteld … en al moesten we een beetje langer wachten, het was zeker de moeite !  De prachtige, stralende zon was weer van de partij en we kwamen in een oase van rust waar de vele dieren ons al stonden op te wachten. Voor velen was het de eerste keer om een alpaca van zo dichtbij te zien.  Wat een prachtige dieren !  

Jos en Julienne ontvingen ons met zo een warm hart … zo mooi dat het mij een kippenvelmomentje gaf … Ongelooflijk dat 2 mensen zoveel kunnen betekenen in de wereld van mensen met jongdementie en hun mantelzorgers … 

Jos antwoordde vol passie op de vragen over zijn prachtige kudde. Wist je dat een dracht maar liefst 11 maanden en 20 dagen is ?  Wist je dat mannetjes niet altijd zo vriendelijk naar elkaar zijn, en best niet bij elkaar in de wei gezet worden omdat ze kunnen vechten tot ernstige verwondingen of zelfs de dood ? Wist je dat de vacht van deze alpaca’s verwerkt wordt tot lekkere warme wol? Wist je dat alpaca’s van nature heel schuwe dieren zijn?  

Na een gezellig onderonsje in de weide met de alpaca’s en nadat hun buikjes goed gevuld waren door het superleuke voedermoment, mochten we aanschuiven aan een prachtig gedekte tafel. We werden verwend met cake, koffie, frisdrank en verse fruitsalade, made with love door Anja. Deze momenten samen zijn onbetaalbaar … dus vanuit ons hart zeggen we : Jos, Julienne, Mirthe en Hanne… jullie zijn toppers ! En we zeggen graag … tot binnenkort !

Wil jij graag eens picknicken tussen de alpaca’s ? Neem dan snel een kijkje op www.alpacafarmeigenbilzen.jouwweb.be en reserveer jouw bezoekje.

Wil jij weten hoe je onze activiteiten kan ondersteunen ? Neem dan een kijkje op onze website : www.overdebrug.be