Ga naar de inhoud

2019 … Here we come !

15 september 2018 … de verjaardag van mijn mama. Een prachtige nazomerdag. De start van ons project “Over de Brug”. We hadden geen idee waar we 4 maanden later zouden staan.   En nu bij de start van het nieuwe jaar willen we ons project een beetje uitbouwen met de integratie van creativiteit en muziek.

Zolang de avonden nog donker en koud zijn, zullen we de indoortrainingen verder zetten, maar eens de lente in zicht, dan zullen we onze trainingen ook buiten afwerken. De ideale combinatie : sporten en extra zuurstof … gratis en voor niets !

Wat hebben we nog op de planning ? Zoals ik al zei, zullen we de creativiteit prikkelen door enkele crea-avonden in te lassen olv Estelle. Op 28/02 halen we de verf en de verfborstels boven ! Verder zijn we nog aan het brainstormen voor een ontbijtwandeling, een wintermarkt, een jaarevent, een “Over de Brug” – weekendje, …

Maar ook achter de schermen, of moet ik zeggen , achter de computer, is het niet stil. Het papierwerk, het sleutelen aan een mooie flyer, het posten van leuke, pakkende of informatieve weetjes of FB, wordt steeds mooi bijgehouden …

Het klopt dus als een bus : TEAMWORK makes the DREAM work !

Zoals je ziet zitten we niet stil … maar ondanks het feit dat we ons inzetten voor mensen met jongdementie en hun familie, voel ik elke dag weer welke bergen deze mensen dagelijks moeten verzetten, maar ook tegen welke betonnen muren ze elke keer weer moeten aanbotsen omdat er onvoldoende opvang is … Onvoldoende opvang, nergens bijhoren omdat jongdementie nog niet voldoende gehoord wordt en het niet rendabel is hier iets voor op te starten ! Wel hier breekt mijn hart van ! Ik hoop dit jaar Bilzen te overtuigen om te gaan voor een dementievriendelijke gemeente !

Maak jongdementie bespreekbaar, geef het een stem zodat ze eindelijk recht hebben op ondersteuning, die betaalbaar en op maat is.

 

2019 … here we come !!!