Meteen naar de inhoud

Jerry’s Labyrint

“De ziekte van Jerry is geen gemakkelijk traject geweest. Eentje dat veel energie gekost heeft. Energie die ik liever in fijne momenten met Jerry had gestoken. Er komt zoveel op je af. Het is een lange zoektocht. En iedere keer als je denkt dat je het nu wel allemaal in orde hebt, steekt er een nieuw probleem de kop op.”

Jerry’s Labyrint biedt personen met jongdementie en iedereen die ermee betrokken is een ontmoetingsplek waar je zomaar kan binnenlopen. Een plek waar er iemand naar je luistert, waar ons team je op maat helpt zoeken naar mogelijkheden en je wegwijs maakt in het labyrint waarin je de weg niet vindt.

Wij staan voor je klaar.

Openingsuren

  • Zondag 03/07/2022 : 10u-12u
  • Zondag 07/08/2022 : 10u-12u
  • Zondag 04/09/2022 : 10u-12u
  • Zondag 02/10/2022 : 10u-12u
  • Zondag 13/11/2022 : 10u-12u – Bijscholing ‘Dementie is geen spel’ (zie verder)
  • Zondag 04/12/2022 : 10u-16u – Kerstmarkt

Locatie

>>> Seniorenhuis, polyvalente zaal, C.Huysmansplein 14, 3740 Bilzen

Bijscholing 13/11/2022 - Dementie is geen spel

Het verhaal achter dementie is voor velen nog te vaak ongekend. Welke verschillende vormen van dementie zijn er ? Is er verschil in omgang naargelang het type dementie ? Hoe herken ik de eerste signalen van dementie?
Op een interactieve manier zal er aandacht gegeven worden aan de verschillende vormen van dementie.
 
Doelgroep :
Deze uiteenzetting over dementie is voor iedereen toegankelijk (mantelzorgers, zorgverleners, familieleden van personen met dementie, …)
 
Datum : zondag 13/11/22 10u – 12u
 
Locatie : Jerry’s Labyrint , Seniorenhuis, C. Huysmansplein 14, 3740 Bilzen
 
Inschrijven: Klik op onderstaande banner

Atelier

Eigen creaties voor en door personen met jongdementie en hun omgeving.

Knoeffel

Een knoeffel ?

Personen met (jong)dementie hebben prikkeling nodig. Maar ze mogen ook niet overprikkeld worden. Dit is niet altijd een gemakkelijke weg. Je ziet dat ze soms wat rusteloos beginnen de friemelen aan hun jas, of met hun handen. Dan kan “de Knoeffel” een oplossing bieden.

Door de levendige kleuren worden personen met (jong)dementie geprikkeld, terwijl ze door het ‘knoeffelen’ met de verschillende stofjes, lintjes en knopen rustig kunnen worden.

Hoe gebruik je de knoeffel ?

Zoals vaak bij (jong)dementie zijn er geen vaste lijnen die je moet volgen. Je moet gewoon aandacht hebben voor je naaste met (jong)dementie en hen omgeven met veel liefde. Laat hen zelf op ontdekkingstocht gaan met “de Knoeffel”. Er moet geen handleiding meegegeven worden … er is zoveel liefde in verwerkt dat dit overbodig is.

Zoals ook iedere persoon met (jong) dementie is ook elke “Knoeffel” uniek.

Sleutelhanger "Vergeet-me-nietje"

Uitleendienst

Meer info volgt.