Ga naar de inhoud

Wie zijn we?

Over de Brug vzw

Over de brug” is een groep vrijwilligers met een hart voor mensen met jongdementie en hun mantelzorgers in onze maatschappij.

Het idee en de opstart voor dit project kwam van Helen. Als kinesiste in de ouderzorg en haar interesse in de problematiek zag zij de nood aan een specifiek aanbod voor mensen met jongdementie. Al vlug vond zij Chris, Carine en Sofie bereid om dit project vrijwillig mee uit te werken en te ondersteunen. Zo begon deze reis, niet wetende waar dit ons naartoe zou leiden. Maar 1 ding is zeker : we zullen ons uiterste best doen om bruggen te bouwen tussen #bewegen en #jongdementie.

 

Wat is onze visie?

Onze missie is om mensen met jongdementie te laten (blijven) bewegen. Vandaar de keuze van ons motto: “Stel geen grenzen, beweeg!”

Het blijven bewegen voor mensen met jongdementie is belangrijk op fysiek, mentaal en sociaal vlak. Uit onderzoek blijkt immers dat bewegen voor mensen met dementie een positief effect heeft. Met bewegen kan je dementie helaas niet stoppen, maar het zal wel bijdragen aan de quality of life , fysiek maar zeker ook mentaal. Naast onze beweegactiviteiten organiseren we activiteiten naargelang de noden en interesses van onze deelnemers (crea, zang, dans, …)… geen brug is ons te ver ! Onze buddy’s staan steeds paraat om te helpen en te begeleiden waar nodig.

 

Waarom de naam “Over de brug?

Na een avondje vergaderen en een zoektocht naar een naam voor ons project, bedacht Chris het volgende …

  • “Over de brug” … samen bruggen bouwen, want samen zijn we sterk
  • “Over de brug” … elkaar tegemoet komen
  • “Over de brug” … durven de uitdaging aan te gaan
  • “Over de brug” … we gaan samen op pad

 

Onze trouwe vrijwilligers

Helen – Chris – Sofie – Relinde – Martine – Saskia – Elly – Heidi – Brenda – Dorien

Contactgegevens

Over de Brug vzw

Leten 2A, 3740 Bilzen

info@overdebrug.be

IBAN: BE07 7360 6026 6366

Sociale media